Traïció

portfolio traicio

Dos íntims amics, Jerry i Robert, són editors. L’un va estudiar a Oxford i l’altre a Cambridge. Emma, la dona de Robert, dirigeix una galeria d’art, i Judith, l’altra muller, és metge i sabrem que de tant en tant s’entén amb algun col·lega. La peça és un retrocés per diverses etapes, des de 1977, quan Emma acaba de deixar Robert i es troba amb Jerry, el seu antic amant, fins a 1968, quan aquest, en una furtiva maniobra de seducció, declara la seva passió a la muller de l’amic. Entre totes dues dates passen set anys de relacions clandestines en els quals la mentida, la simulació i el cinisme s’instauren entre tots tres. Aquest és l’argument que el dramaturg britànic Harold Pinter, Premi Nobel de Literatura 2005, explora fins a les màximes conseqüències en el que es considera el seu millor text teatral. En aquest muntatge, la cronologia s’ha actualitzat: comença el 2007 i retrocedeix fins al 1998.

Carles Alfaro va idear una gran pantalla com a rera fons de l’escena, en les següents fotografies es pot veure la seva integració amb l’escenografia.

Els audiovisuals per aquest espectacle constaven de dues parts, per un costat una série de diferents seqüències protagonitzades per pilotes d’squash que anaven marcant el pas del temps, apareixien fins a tres pilotes, i cadescuna d’elles representava les accions de cada personatge. A continuació podeu veure el video de les diferents parts.

L’altre part es tractava de titul·lar  la data i el lloc on s’anaven desenvolupant les accions, i d’aquesta manera poder situar a l’espectador en cada moment. Aquesta és una mostra de com quedava l’últim quadre cronològic al final de l’obra.

                                        Realització: Marc Lleixà

 

Fitxa Artística

direcció Carles Alfaro
intèrprets
Francesc Garrido Jerry / Vicenta Ndongo Emma / Francesc Orella Robert
traducció de l’anglès Esteve Miralles / escenografia i il·luminació Carles Alfaro / vestuari María Araujo / caracterització Toni Santos / espai sonor josé Antonio Gutiérrez / so Igor Pinto / vídeo Marc Lleixà
ajudanta de direcció Paula Errando / ajudant d’escenografia José Novoa / ajudanta de vestuari Mireia Llatge / alumne en pràctiques de direcció de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona Joan Yago
construcció d’escenografia Tallers del Teatre Auditori Sant Cugat 
i els equips del Teatre Lliure
coproducció Teatre Lliure i EL CANAL – Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona

Comments (0)